Boligforening - Platanvej32

Boligforening

En boligforening er en af de mest udbredte foreninger i Danmark. Det er en forening, der som regel dækker over almene boliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Langt de fleste danskere, der bor til leje, er med i en boligforening. Så hvis du bor til leje, er der stor sandsynlighed for, at du også er med i en boligforening.

Det er langt hen af vejen op til dig selv, hvor stor en indflydelse du har lyst til at have i en forening. Som regel er der nogle beboere, der går meget op i foreningen, og som viser en stor interesse for at være med samt et stort engagement, mens andre er mere passive og overlader styringen til førstnævnte.

Der er ingen pligt til at udvise et enormt engagement i en boligforening. Det kan dog være en fordel at være opmærksom på, hvad der foregår, hvem der bestemmer, og være med til at stemme, når der skal stemmes om enkeltsager, da det er måden at være med til at bestemme og træffe valg for din boligforening. Der vil som regel også være et årligt møde i foreningen, som du skal møde op til, hvor der eksempelvis bliver stemt om enkeltsager, ny formand, kigget på regnskab eller lignende.

Som lejer er du med i en boligforening

Uanset hvor i landet du bor til leje, er der gode chancer for, at du kommer med i en boligforening. Lejer du privat, er det dog undtagelsen, og du vil derfor med stor sandsynlighed ikke være med i en boligforening. Det gælder både ved en enkeltstående privat udlejer, samt udlejning via et privat boligselskab.

Boligforeninger er som udgangspunkt en del af almene boliger, ældreboliger og ungdomsboliger. Dermed kommer du altså ikke med i en boligforening, hvis du har lejet din bolig gennem et privat boligselskab, som der også findes mange af i Danmark.

De private boligselskaber har som regel en mindre række af ejendomme, de råder over, mens de almene boliger hører ind under en almen boligorganisation, og derfor vil der typisk være mange flere ejendomme, og dermed også boligforeninger, under en almen boligorganisation. Det kan som regel også være billigere at leje gennem en almen boligorganisation end via en privat udlejer. Er du derfor hos en privat udlejer nu, kan det være oplagt at kigge på muligheden for at leje via en almen boligorganisation.

Få din stemme hørt i en boligforening

Hos en privat udlejer er det også meget svært at få sin stemme hørt, da du som regel bare stå alene over for din udlejer. Men i en boligforening bliver der stemt om tingene, hvilket blandt andet kan være nye indkøb til foreningen eller området, nyistandsættelse eller lignende. Og her går det meget mere demokratisk til værks, end hvis du står over for en privat udlejer.

Har du ikke prøvet at være med i en boligforening før, men skal du snart til at rykke fra en privat udlejer over til en almen boligorganisation, kan du glæde dig til at være med til at bestemme, hvad der skal ske med boligerne. Du får i hvert fald en helt anden mulighed for at få din stemme hørt, når du er med i en boligforening.

Omvendt skal du også vænne dig til, at andre kan have andre meninger end dig, og derfor er det ikke altid sikkert, at det går, som du gerne vil have det. Men sådan er det jo nu engang at være med i en demokratisk organisation. Du kan altid læse mere om boligforeninger online, så du kan blive klogere på, hvad der konkret bestemmes af boligforeningen, hvordan du kan blive medlem, og hvad de ellers administrerer i en boligforening.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top